Skip to main content

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Toiminta-ajatus

Iltapäivätoiminta toteuttaa osaltaan steinerpedagogiikkaa, joka tulee lapsen inhimillistä kasvua ja kehitystä. Steinerpedagogiikan tehtävänä on vaalia lapsen tervettä kehitystä ja auttaa jokaista löytämään omat ainutkertaiset kykynsä ja vahvuutensa. Iltapäivätoiminta on valvottua ja ohjattua lasten vapaa-ajan toimintaa pedagogisen periaattein. Iltapäivätoiminta edistää lasten keskinäisiä suhteita, kouluviihtyvyyttä ja kouluhyvinvointia sekä tukee koulutyötä ja oppilaan koulunkäyntiä.

Iltapäivä­toiminnassa

Iltapäivä on lasten vapaa-aikaa ja täällä lapset voivat valita tekemisensä oman kiinnostuksensa mukaan. Tilat mahdollistavat sekä vapaan leikin että ohjatun toiminnan. Käytössämme on kankaita, patjoja, kirjoja, käsinukkeja, erilaisia lautapelejä ja askartelumateriaaleja. Piirtämiseen on varattu mehiläisvahavärit.

Iltapäivätoiminnan “lukujärjestyksessä” on tilaa monipuoliselle toiminnalle. Viikkoon sisältyy metsäretkiä, kädentaitoja, satuhetkiä, liikunta jumppasalissa sekä runsaasti vapaata leikkiä. Päivittäinen lapset ulkoilevat koulun pihalla säällä kuin säällä, yhdessä nautitaan herkulliset välipalat ja levätään hetki satuja kuunnellen.

Ilmoittautuminen

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti koulutietänsä aloittaville 1. – 2. luokkalaisille. Iltapäivätoiminta toimii koulun tiloissa klo 11 – 17. Aamutoiminnan järjestämisen tarvetta arvioidaan vuosittain.

Kysy lisää iltapäivätoiminnasta vastaavalta ohjaajalta kati.halminen@turunsteinerkoulu.fi p. 044 357 4126

Kysy lisää iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta, maksuista yms.
kanslia@turunsteinerkoulu.fi p. 02 273 4777

Varsinainen ilmoittautuminen iltapäiväkerhoon tehdään myös kaupungin omalla lomakkeella
http://www.turku.fi/ippe

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet