Skip to main content

Perusopetus

Toiminta-ajatus

Turun Steiner-koulussa noudatetaan yleistä perusopetuksen opetussuunnitelmaa, jota toteutetaan steinerpedagogiikan rikastamana.

Steinerpedagogiikassa lähestytään opetettavia asioita kokonaisuudesta käsin. Alimpien luokkien opetuksessa tärkeimpänä pidetään sosiaalisten taitojen kehitystä. Oma luokanopettaja opettaa suurimman osan aineista ensimmäiset seitsemän vuotta. Sen jälkeen kaikissa aineissa on aineenopettajat. Läpi koko kouluajan opetustapana on jakso-opetus, jossa suurta osaa lukuaineista opetetaan 3-4 viikon jaksoissa kaksi tuntia kerrallaan. Monissa aineissa omien työvihkojen tekeminen on oppikirjojen sijaan tärkeä osa oppimisprosessia. Vuodenkierrossa suuret juhlat rytmittävät koulun elämää.

Englantia (A1-kielet) opiskellaan ensimmäiseltä luokalta lähtien.  Oppilas voi myös opiskella saksaa (A2-kieli)vapaaehtoisena kielenä ekaluokalta alkaen. Ruotsin kieli (B1-kieli) aloitetaan kuudennelta luokalta. Rytmit, lorut ja laulut auttavat pieniä lapsia kielen oppimisessa.

Tavanomaisten kouluaineiden lisäksi steinerkoulussa on omia oppiaineita kuten eurytmia ja muotopiirustus. Oppilaat saavat sanallisen arvioinnin luokilla 1-3. Neljännestä luokasta lähtien käytetään numeroarviointia.

Kahdeksannesta luokasta alkaen luokan asioista pitää huolta oma luokanohjaaja ja opetuksesta huolehtivat aineenopettajat.

Lue lisää steinerpedagogiikasta

Ilmoittautumis­ohjeet

Ilmoittautumisia otetaan vastaan ympäri vuoden.

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuneille järjestetään tutustumis- ja infotilaisuus ennen ekaluokan alkamista. Voit sopia myös tutustumiskäynnistä ennen ilmoittautumista. Myös 7.-luokkalaisille järjestetään erillisiä tutustumistilaisuuksia.

  • Kysy lisää opetuksen sisällöistä ja pedagogiikasta rehtori Marja Kaislavirralta p. 0400 285 923 (luokat 1-9 ja lukio)
  • Kysy lisää ilmoittautumisesta, tukimaksuista yms. kanslia@turunsteinerkoulu.fi p. 02 273 4777
Ilmoittaudu ekaluokalle!Ilmoittaudu muille luokille (koulun vaihtaminen)

Luokkien teemat

Steinerpedagogiikassa hyödynnetään ihmisen kehitystä, ja siihen liittyviä herkkyyskausia. Siksi osa opetettavista asioista opitaan Steiner-koulussa eri järjestyksessä kuin esimerkiksi lähikoulussa. Kouluvuosien aikana oppilas saa samat tiedolliset kokonaisuudet kuin lähikoulussa.

Lue lisää luokkien teemoista