Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma            13.1. Jauheliha-perunalaatikko M,G,S / soijarouhe-perunalaatikko M,G, höyrytetyt babyporkkanat ja kiinankaali-kurkku-ananassalaatti
ti               14.1. Kirkas lohikeitto M,G / porkkana-kookossosekeitto M,G,V, kaurareikäleipä M,V ja suklaakiisseli L,G
ke             15.1. Kasvisrisotto G,M,V, raejuusto L, lohisalaatti ja moniviljaruutu M
to              16.1. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G, kaali-mandariini-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
pe             17.1. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja persikka-paprika-kurkkusalaatti

ma            20.1. Tomaattinen jauhelihakastike M,G / tomaattinen soijarouhekastike M,G,V, peruna ja coleslaw-salaatti
ti               21.1. Juuressosekeitto L,G, raejuusto L,G, riisipiirakka L ja omenapaistos M ja vaniljakastike L,G,K
ke             22.1. Tarragonalainen broilerivuoka M,G / härkäpapuvuoka M,G ja porkkana-kyssäkaaliraaste
to              23.1. Juustoinen kalavuoka L,G / juustoinen kik-hernevuoka L,G, kuoripäälliset perunat, salaattivalikoima ja moniviljaruutu
pe             24.1. Porsaanlihakastike M,G,S / tofupannu M,G,V, ohrahelmi ja salaatti

ma            27.1. Nakkikastike M,G,S / kasvisnakkikastike M,G,K, muhennos L,G ja kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti               28.1. Jauhelihakeitto M,G,S / soijarouhekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja hedelmäsalaatti
ke             29.1. Kalamureke L,G,K / porkkanapyörykkä L,G, peruna, kermaviilikastike L,G, kaali-kurpitsasalaatti, hedelmä ja ruispala
to              30.1. Pinaattiohukkaat L,K, perunat, juustokastike G, tonnikalasalaatti G ja puolukkahillo
pe             31.1.  Broileri-nuudelivuoka M,K / punajuuri-nuudelivuoka M,K ja salaatti

 

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille