Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma               2.5. Jauhelihabolognese M / kasvisbolognese M,Ka,V, spagetti ja hedelmäinen punakaalisalaatti
ti                  3.5. Kermainen kalakeitto L,G / porkkana-linssikeitto L,G,Ka, kaurareikäleipä M,V ja jäätelöpuikko L
ke                4.5. Spelttihiutalepuuro M,Ka,V,raparperi-mansikkakeitto M,G, grahamlihapiirakka M ja juustoviipale G.L
to                 5.5. Pyttipannu M,G, / kasvis-pyttipannu M,G,K, keitetty kananmuna ja kiinankaali-mandariini-hernesalaatti
pe                6.5. Muu jauhis-pastavuoka L ja amerikka-tomaatti-kurkkusalaatti

ma               9.5. Uunimakkara M,G / kasvisnakki M,G,Ka,V, perunamuhennos L,G ja värikäs kahden kaalinsalaatti
ti                10.5. Nakkikeitto M,G,S / kik-hernekeitto M,G,Ka,V kaurarieska M ja mansikka-banaanismoothie L,G
ke              11.5. Muu jauhiskiusaus L,G,Ka ja mozzarellasalaatti Ka ja punajuurisuikaleet
to               12.5. Uunilohi M,G / linssi-kananmunalaatikko G,Ka, perunat, kermaviilikastike G,L  ja appelsiini-maissi-kurkkusalaatti
pe              13.5. Jauhelihalasagnette L / munq-papulasagnette L, ja porkkanaraaste

ma             16.5. Jauheliha-perunalaatikko salsan kera M,G /soijarouhe-perunalaatikko salsan kera M,G, Ka,V, höyrytetty parsakaali ja jäävuori-kurkku-mandariinisalaatti
ti                17.5. Kirkas lohikeitto M,G / tofu-limekeitto kaurakerman kera M,G,Ka,V, sämpylä M,V, juustoviipale L,G  ja appelsiinilohkot
ke              18.5. Kasvispyörykkä L,G,Ka, perunasose L,G, kinkku-pastasalaatti S ja pehmeä leipä M
to               19.5. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G,Ka, kaali-persikka-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
pe              20.5. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja paprika-kurkkusalaatti

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille

M=Maidoton

Ka=Käy kasvisruokailijoille