Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

to              14.5. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G,K ja porkkanaraaste
pe             15.5. Kirkas lohikeitto M,G /porkkana-kookossosekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja mandariini

ma            18.5. Jauhelihalasagnette L / härkäpapu-lasagnette L ja kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti