Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma              3.2. Kebabpannu M,G / kik-hernepannu M,G riisi ja kurkku-hernesalaatti
ti                 4.2. Hernekeitto M,G / ruispalat M,V, pannukakku L,K ja mansikka-omenahillo
ke               5.2. Jauheliha-perunasoselaatikko M,G / mung-papu-perunasoselaatikko M,G,V ja salaattivalikoima
to                6.2. Rapeat kalapalat M / kasvispihvit, kuoripäälliset perunat, kermaviilikastike ja salaatti
pe               7.2. Lindströminmureke M,G / punajuuripihvit G,M,V, perunat, kastike M,G,V

ma            10.2. Kalkkuna-kookoskastike M / härkis-kookoskastike M,V, ohrahelmi ja kiinankaali-ananas-paprikasalaatti
ti               11.2. Lihakeitto M,G / kukkakaali-porkkana-papukeitto M,G,V, pinaattisämpylä M, marjavaahto M,G,S
ke             12.2. Liha-makaronilaatikko L,K / soijarouhe-makaronilaatikko L,K ja fetasalaatti
to              13.2. Järvikalapihvi L,G / mifu-kasvisvuoka L,G, perunat, pinaattikastike L,G, salaattivalikoima
pe             14.2. Bataatti-linssisosekeitto L,G, graham-lihapiirakka M ja appelsiinilohkot

Talviloma

ma            24.2. Broilerin jauhelihakastike M / Quorn-kastike M, kierrepasta ja kiinankaali-ananas-kurkkusalaatti
ti               25.2. Kermainen kana-maissikeitto L,G /paprika-linssikeitto M,G,V ja maitokiisseli ja marjakimara
ke             26.2. Kasvis-papukroketti, perunasose L,G / kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste ja kurkkulohkot
to              27.2. Tonnikalalasagnette L / papu-pinaattilasagnette M, salaattivalikoima ja hedelmä
pe             28.2. Kananuggetit M, vegaaniset nuggetit M,V, moniviljariisi V, karri-mangomajoneesi L,G ja salaatti

 

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille