Skip to main content

Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma         6.1.   Loppiainen
ti            7.1.   Nakkikeitto M,G,S / kasvisnakkikeitto M,G,Ka,V sämpylä ja ruispala M
ke          8.1.   Spelttihiutalepuuro M, punaherukka-mansikkakeitto M,G, kauraruudut M ja juustoviipale L,G
to           9.1.   Koskenlaskijan kalavuoka L,G / koskenlaskijan tofupannu Ka,V,G, peruna ja jääsalaatti-kurkku-appelsiinisalaatti
pe         10.1.   Jauhelihalasagnette L,S / Muu-jauhislasagnette L ja jäävuori-punakaali-persikkasalaatti

ma       13.1.   Jauhelihakastike M,S / Muu-jauhiskastike M,Ka,V spagetti ja kurkku-paprikasalaatti
ti          14.1.   Kirkas lohikeitto M,G / kasvissosekeitto L,G,Ka sämpylä M,V ja juustoviipale L,G
ke        15.1.    Soijarouhelasagnette L,Ka, coleslaw-salaatti ja höyrytetty kasvikset
to         16.1.   Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G,Ka, porkkanaraaste ja etikkapunajuuri
pe        17.1.   Broileria mango-kermakastikkeessa L / papumix-kermakastike L,Ka, ohrahelmi ja tomaatti-kurkkusalaatti

ma       20.1.   Liha-makaronilaatikko, L,S,K / mifu-makaronilaatikko L,K,Ka ja salaattivalikoima
ti          21.1.   Juures-linssisosekeitto L,G,Ka, raejuusto L,G, sämpylä/tumma leipä M
ke        22.1.   Tarragonalainen broilerivuoka M,G / mifuvuoka M,G, porkkanaraaste ja sämpylä M
to         23.1.   Juustoinen kalavuoka M,G / juustoinen tofuvuoka L,G,Ka, perunamuhennos L,G ja salaatti
pe        24.1.   Jauhelihalasagnette L,S / muu-jauhislasagnette L,Ka ja porkkana-jäävuori-persikkasalaatti

 

 

Muutokset mahdollisia.

 

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille

M=Maidoton

Ka=Käy kasvisruokailijoille