Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma            24.2. Broilerin jauhelihakastike M / Quorn-kastike M, kierrepasta ja kiinankaali-ananas-kurkkusalaatti
ti               25.2. Kermainen kana-maissikeitto L,G /paprika-linssikeitto M,G,V ja maitokiisseli ja marjakimara
ke             26.2. Kasvis-papukroketti, perunasose L,G / kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste ja kurkkulohkot
to              27.2. Tonnikalalasagnette L / papu-pinaattilasagnette M, salaattivalikoima ja hedelmä
pe             28.2. Kananuggetit M, vegaaniset nuggetit M,V, moniviljariisi V, karri-mangomajoneesi L,G ja salaatti

ma              9.3. Broilerijauheliha-makaronilaatikko L,K / quorn-makaronilaatikko L,K ja kaali-puolukkasalaatti
ti               10.3. Nakkikeitto M,G,S / soijanakkikeitto M,G,K, sämpylä M,V ja välipalakeksi
ke             11.3. Spelttipuuro, mustikkahillo, saaristolaisleipä L, juustoviipale L,G ja tuorepala
to              12.3. Jauhelihalasagnette L / papu-pinaattilasagnette L ja porkkanaraaste
pe             13.3. Uunilohi M,G / porkkananappi M,G,V, kuoripäälliset perunat, kermaviilikastike ja maissi-mandariini-kurkkusalaatti

ma            16.3. Jauheliha-perunalaatikko M,G,S / soijarouhe-perunalaatikko M,G, höyrytetyt babyporkkanat ja kiinankaali-kurkku-ananassalaatti
ti               17.3. Kirkas lohikeitto M,G / porkkana-kookossosekeitto M,G,V, kaurareikäleipä M,V ja suklaakiisseli L,G
ke             18.3. Kasvisrisotto G,M,V, raejuusto L, lohisalaatti ja moniviljaruutu M
to              19.3. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G, kaali-mandariini-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
pe             20.3. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja persikka-paprika-kurkkusalaatti

 

 

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille