Ruokaa omasta keittiöstä
Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.
Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.
Monipuolinen lounas
Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.
Allergiat ja erikoisruokavaliot
Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.
HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.
Ruokalista
ma 11.1. Jauheliha-perunalaatikko M,G / soijarouhe-perunalaatikko M,G, höyrytetty parsakaali ja kiinankaali-kurkku-ananassalaatti
ti 12.1. Kirkas lohikeitto M,G / palsternakka-paprikasosekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja appelsiinilohkot
ke 13.1. Kasvisrisotto G,M,V, raejuusto L, perunasalaatti L,G ja mandariini
to 14.1. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G, kaali-mandariini-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
to 15.1. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja paprika-kurkkusalaatti
ma 18.1. Tomaattinen jauhelihakastike M,G / tomaattinen härkiskastike M,G,V, peruna ja coleslawsalaatti
ti 19.1. Juuressosekeitto L,G, riisipiirakka L / juustoviipale L,G, kalkkunaleikkele M,G ja maitokaakao L
ke 20.1. Tarragonalainen broilerivuoka M,G / härkäpapuvuoka M,G ja porkkana-kyssäkaaliraaste
to 21.1. Pinaatti-sitruuna-kirjolohipaistos L,G / juustoinen kik-hernevuoka L,G, kuoripäälliset perunat ja salaattivalikoima
to 22.1. Porsaanlihakastike M,G,S / tofupannu M,G,V, ohrahelmi, salaatti ja pehmeä leipä M
ma 25.1. Nakkikastike M,G,S / kasvisnakkikastike M,G,V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti 26.1. Jauhelihakeitto M,G / soijarouhekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja hedelmävalikoima
ke 27.1. Kalamureke L,G,K / falafelpihvi M,G,V, peruna, kermaviilikastike L,G, kaali-kurpitsasalaatti ja pehmeä leipä
to 28.1. Porkkana-kvinoapyörykkä M,G,V, peruna, jogurtti-kurkkukastike L,G porkkanaraaste ja marinoidut kik-herneet M,G,V
to 29.1. Broileri-nuudelivuoka M,K / punajuuri-papu-nuudelivuoka M,K ja salaatti
M= Maidoton
L= Laktoositon
G= Gluteeniton
S= Sisältää sianlihaa
K= Sisältää kananmunaa
V= Käy vegaaneille