Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma             10.1. Pinaattiohukkaat L,K,Ka, kananmunakastike L,G,Ka, perunat, puolukkahillo ja savulohisalaatti, G,M
ti                11.1. Nakkikeitto M,G,S / kasvisnakkikeitto M,G,Ka,V sämpylä M ja mustikkamuru M ja vaniljakastike G,L
ke              12.1. Broilerijauhelihakastike M / jauhiskastike M,Ka,V, pasta ja värikäs kaalisalaatti
to               13.1. Uunilohi M,G / kasvispihvit M,G,Ka,V, perunat, kermaviilikastike G,L ja appelssiini-maissi-kurkkusalaatti
pe              14.1. Jauhelihapihvit M,G,K / kasviskevätrulla K,Ka perunamuhennos G,L, kastike M,G ja porkkanaraaste

ma             17.1. Jauheliha-perunalaatikko salsan kera M,G / soijarouhe-perunalaatikko salsan kera M,G, Ka,V, höyrytetty parsakaali ja kiinankaali-kurkku-ananassalaatti
ti                18.1. Kirkas lohikeitto M,G / palsternakka-paprikasosekeitto M,G,Ka,V, sämpylä M,V, raparperikiisseli M,G vaniljavaahdon kera L,G
ke              19.1. Kasvisrisotto G,M,V, raejuusto L, porkkanaraaste, appelssiinilohkot ja pehmeä leipä M
to               20.1. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G,Ka, kaali-mandariini-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
pe              21.1. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja paprika-kurkkusalaatti

ma             24.1. Jauhelihakastike M / jauhiskastike M,G,Ka,V, spagetti ja savojinkaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti                25.1. Juuressosekeitto L,G, raejuusto L,G, reikäleipä M ja pikkupulla M,K
ke              26.1. Tarragonalainen broilerivuoka M,G / Tarragonalainen mifuvuoka L,G,Ka ja porkkana-kyssäkaaliraaste ja
to               27.1. Pinaatti-sitruuna-kirjolohipaistos L,G / pinaatti-sitruuna- kikhernevuoka L,G,Ka, kuoripäälliset perunat ja salaattivalikoima
pe              28.1. Porsaanlihakastike M,G,S / tofupannu M,G,Ka,V, moniviljariisi, salaatti ja pehmeä leipä M

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille