Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma             11.1. Jauheliha-perunalaatikko M,G / soijarouhe-perunalaatikko M,G, höyrytetty parsakaali ja kiinankaali-kurkku-ananassalaatti
ti                12.1. Kirkas lohikeitto M,G / palsternakka-paprikasosekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja appelsiinilohkot
ke              13.1.  Kasvisrisotto G,M,V, raejuusto L, perunasalaatti L,G ja mandariini
to               14.1. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G, kaali-mandariini-porkkanasalaatti ja etikkapunajuuri
to               15.1. Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja paprika-kurkkusalaatti

ma             18.1. Tomaattinen jauhelihakastike M,G / tomaattinen härkiskastike M,G,V, peruna ja coleslawsalaatti
ti                19.1. Juuressosekeitto L,G, riisipiirakka L / juustoviipale L,G, kalkkunaleikkele M,G ja maitokaakao L
ke              20.1.  Tarragonalainen broilerivuoka M,G / härkäpapuvuoka M,G ja porkkana-kyssäkaaliraaste
to               21.1. Pinaatti-sitruuna-kirjolohipaistos L,G / juustoinen kik-hernevuoka L,G, kuoripäälliset perunat ja salaattivalikoima
to               22.1. Porsaanlihakastike M,G,S / tofupannu M,G,V, ohrahelmi, salaatti ja pehmeä leipä M

ma             25.1. Nakkikastike M,G,S / kasvisnakkikastike M,G,V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti                26.1. Jauhelihakeitto M,G / soijarouhekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja hedelmävalikoima
ke              27.1.  Kalamureke L,G,K / falafelpihvi M,G,V, peruna, kermaviilikastike L,G, kaali-kurpitsasalaatti ja pehmeä leipä
to               28.1. Porkkana-kvinoapyörykkä M,G,V, peruna, jogurtti-kurkkukastike L,G porkkanaraaste ja marinoidut kik-herneet M,G,V
to               29.1. Broileri-nuudelivuoka M,K / punajuuri-papu-nuudelivuoka M,K ja salaatti

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille