Ruokaa omasta keittiöstä
Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.
Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.
Monipuolinen lounas
Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.
Allergiat ja erikoisruokavaliot
Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.
HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.
Ruokalista
ma 6.1. Loppiainen
ti 7.1. Nakkikeitto M,G,S / kasvisnakkikeitto M,G,Ka,V sämpylä ja ruispala M
ke 8.1. Spelttihiutalepuuro M, punaherukka-mansikkakeitto M,G, kauraruudut M ja juustoviipale L,G
to 9.1. Koskenlaskijan kalavuoka L,G / koskenlaskijan tofupannu Ka,V,G, peruna ja jääsalaatti-kurkku-appelsiinisalaatti
pe 10.1. Jauhelihalasagnette L,S / Muu-jauhislasagnette L ja jäävuori-punakaali-persikkasalaatti
ma 13.1. Jauhelihakastike M,S / Muu-jauhiskastike M,Ka,V spagetti ja kurkku-paprikasalaatti
ti 14.1. Kirkas lohikeitto M,G / kasvissosekeitto L,G,Ka sämpylä M,V ja juustoviipale L,G
ke 15.1. Soijarouhelasagnette L,Ka, coleslaw-salaatti ja höyrytetty kasvikset
to 16.1. Nakkikiusaus L,G,S / kasvisnakkikiusaus L,G,Ka, porkkanaraaste ja etikkapunajuuri
pe 17.1. Broileria mango-kermakastikkeessa L / papumix-kermakastike L,Ka, ohrahelmi ja tomaatti-kurkkusalaatti
ma 20.1. Liha-makaronilaatikko, L,S,K / mifu-makaronilaatikko L,K,Ka ja salaattivalikoima
ti 21.1. Juures-linssisosekeitto L,G,Ka, raejuusto L,G, sämpylä/tumma leipä M
ke 22.1. Tarragonalainen broilerivuoka M,G / mifuvuoka M,G, porkkanaraaste ja sämpylä M
to 23.1. Juustoinen kalavuoka M,G / juustoinen tofuvuoka L,G,Ka, perunamuhennos L,G ja salaatti
pe 24.1. Jauhelihalasagnette L,S / muu-jauhislasagnette L,Ka ja porkkana-jäävuori-persikkasalaatti
Muutokset mahdollisia.
L= Laktoositon
G= Gluteeniton
S= Sisältää sianlihaa
K= Sisältää kananmunaa
V= Käy vegaaneille
M=Maidoton
Ka=Käy kasvisruokailijoille