Skip to main content

Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma    6.10.  Nakkikastike M, G /  kasvisnakkikastike M, G, Ka, V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti       7.10.  Jauhelihakeitto M,G, papumixkeitto M, G, Ka, V, saaristolaislimppu M,V ja juustoviipale G,L
ke      8.10. Porkkana-kvinoapyörykkä M, G, Ka, V peruna, Tzatziki-kastike L,G, tonnikalasalaatti
to      9.10.  Itämeren kalapihvit L,G,K / kasvispihvit halloumilla L, G, Ka, peruna, kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste
pe   10.10.  Broileri-nuudelivuoka M,K, papu-nuudelivuoka M, K, Ka ja salaatti

Syysloma 13. – 17.2.2025

ma  20.10.  Quorn-lasagnette L, K, jäävuori-kurkku-hernesalaatti ja höyrytetty parsakaali
ti      21.10.  Lihakeitto M,G / herneproteiinikeitto M, G, Ka, V ja siemensämpylä ja tumma leipä M
ke    22.10.  Lihapullat M, G , S spagetti, kermaviilikastike L, G ja salaattivalikoima
to    23.10.  Kalamureke L, G / muujauhispihvi M,G,Ka,V perunamuhennos L, G, kermaviilikastike L, G ja salaatti
pe   24.10.  Kanakeitto M, G, sämpylä M, tumma leipä M ja juustoviipale L, G

ma   27.10.  Jauhelihabolognese M / nyhtökaurabolognese M, V, Ka, V, spagetti ja vesimeloni-kurkku-kaalisalaatti
ti      28.10.  Hernekeitto M, G, S / soijarouhe-hernekeitto M, G, Ka, V, sämpylä M ja tumma leipä M
ke    29.10.  Kirjolohikiusaus L, G / kik-hernekiusaus L, G, ka ja jäävuori-tomaatti-kurkkusalaatti
to    30.10.  Pyttipannu M,G, kasvis-pyttipannu M, G, Ka, V, keitetty kananmuna ja kiinankaali-mandariini-hernesalaatti
pe    31.10.  Tonnikalalasagnette L / papumix-lasagnette L, Ka, porkkanaraaste ja höyrytetty parsakaali

 

Muutokset mahdollisia.

 

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille

M=Maidoton

Ka=Käy kasvisruokailijoille