Yleisesittely
Vuonna 1990 perustettu yksityinen Turun Steiner-koulu tarjoaa opetusta eskari-ikäisistä lukiolaisiin. Opetuksemme on maksutonta. Koulurakennuksemme sijaitsee juuri uusituissa tiloissa entisellä Sirkkalan kasarmilla, pääesikuntarakennuksessa (Kaivokatu 12, Turku). Meille voi hakea oppilaaksi ja opiskelijaksi ympäri vuoden.
Steinerkoulussa opitaan samat asiat kuin peruskoulussakin, mutta eri tavalla ja osin eri järjestyksessä. Koulu on valtion rahoittama ja opetushallituksen perusopetuksen perusteet ovat myös steinerkoulujen opetussuunnitelman pohjana.
Steinerkoulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu, jonka opetussuunnitelma perustuu steinerpedagogisiin arvoihin ja ihmiskäsitykseen. Koululla on todistuksenanto-oikeus ja koulusta voi kirjoittaa ylioppilaaksi valtakunnallisissa ylioppilaskokeissa.
Steinerkoulu pyrkii auttamaan jokaista oppilasta löytämään omat ainutlaatuiset kykynsä ja vahvuutensa ja tuomaan ne esiin. Koulu antaa laaja-alaisen yleissivistyksen ja kehittää tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä empatiakykyä. Tavoitteena on herättää kiinnostus maailman ilmiöitä ja asioita kohtaan, eettisten arvojen ja ryhmätyökyvyn kehittäminen sekä itsenäisen ja luovan ajattelun tukeminen.
Steinerkoulussa on:
- laadukas, lapsilähtöinen steinerpedagoginen opetus
- turvallinen ja tuttu kasvuympäristö: sama luokanopettaja 7-8 vuotta
- monipuoliset taito- ja taideaineet
- lapsen kehityksen mukaan etenevä opetus
- laadukkaat opiskelumateriaalit
Arvot
Ihminen
Opetuksessa arvostetaan yksilöllisyyttä ja moninaisuutta, ja pyritään huomioimaan lasten erilaiset osaamistasot ja tukitarpeet. Jokainen lapsi on omanlaisena yksilö. Tunnetaitokasvatus, liike taide ja kulttuuri integroidaan osaksi perusopetusta. Kannustava ilmapiiri tukee lasten kokonaisvaltaista kehitystä ja turvallista yhteisöä, jossa jokainen voi olla oma itsensä.
Ympäristö
Opetuksessa vahvistetaan lasten ekologista ajattelua, ohjataan vaalimaan luonnon monimuotoisuutta ja toteutetaan kiertotaloutta. Koulussa käydään ikätasoista keskustelua maailman tilanteesta, tarjoten turvallisen ympäristön henkiselle ja fyysiselle kasvulle. Kokonaisvaltainen oppiminen ja ympäristöajattelu yhdistyvät monimuotoisuuden ja monikulttuurisuuden vaalimiseen, sekä konkreettiseen luontosuhteen rakentamiseen retkien ja ulkoilun kautta.
Yhteisö
Yhteisöllisyys on koulun keskeinen arvo, joka näkyy kaikessa toiminnassa. Monimuotoinen yhteisö, johon kuuluu eri ikäisiä oppilaita, opettajia, vanhempia ja muuta henkilökuntaa. Yhteisössä jokaisella on mahdollisuus osallistua omien voimavarojensa mukaan ja vaikuttaa yhteisössä tehtäviin päätöksiin. Rutiinit ja pysyvyys luovat turvaa sekä kotona että koulussa. Yhdessä tekeminen vahvistaa yhteisöllisyyttä sekä aikuisilla että lapsilla.
Koulumme arvot ovat syntyneet perheiden ja koulun henkilökunnan vuoropuheluna.