Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063

 

Ruokalista

ma         1.10.  Jauheliha-perunalaatikko M,G / soijarouhe-perunalaatikko M,G,V, babyporkkana ja kaali-kurkku-ananas-salaatti
ti            2.10.  Kirkas lohikeitto M,G / kik-hernekeitto M,G,V, sämpylä M,V ja suklaakiisseli
ke          3.10.  Kasvisrisotto, M,G,V, raejuusto L ja mozzarella-kukkakaali-mandariinisalaatti, rouheinen reikäleipä ja appelsiinilohkot
to           4.10.  Nakkikiusaus L,G / kasvisnakkikiusaus L,G, kiinankaali-herne-tomaattisalaatti ja etikkapunajuuri
pe          5.10.  Broileria mangokastikkeessa L / linssi-mangokastike L, kierrepasta ja persikka-paprika-kurkkusalaatti

ma         8.10.  Tomaattinen jauhelihakastike M,G / tomaattinen kasvishöystö M,G,V, peruna ja  kiinankaali-paprika-kurkkusalaatti
ti             9.10.  Juuressosekeitto L,G, sämpylä M,V, raejuusto L,G sekä omenapaistos M,V ja vaniljakastike L,G,K
ke        10.10.  Kokkien kootut teokset  ja salaatti
to         11.10.  Uunisei juurespedillä M,G / porkkananapit juurespedillä, perunat, salaattivalikoima ja moniviljaruutu M,V
pe        12.10.  Porsaanlihawokki M,G / tofuwokki M,G,V, ohrahelmi ja salaatti

ma       15.10.  Nakkikastike M,G / soijanakkikastike M,G,K, peruna ja kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti          16.10.  Jauhelihakeitto M,G / linssikeitto M,G,V, reikäleipä M,V ja mansikka-banaanismoothie L
ke        17.10.  Kirjolohikiusaus G,L / papukiusaus G,L, kaali-kurpitsasalaatti, etikkapunajuuret ja välipalakeksi M
to         18.10.  Syysloma
pe        19.10.  Syysloma

 

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille