Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063

 

Ruokalista

ma      15.5.   Taco mausteinen jauheliha-perunalaatikko / soija-perunalaatikko M,G ja värikäs kaali-maissi-ananassalaatti
ti          16.5.   Kahden kalan kirkas kalakeitto G, M /  kikhernekeitto G, M, sämpylä M ja suklaakiisseli L,G
ke        17.5.   Kasvisrisotto G,M ja mozzarella-kukkakaali-mandariinisalaatti
to        18.5.   Nakkikiusaus L, G, kasvis-nakkikiusaus L,G kaali-puolukkasalaatti
pe       19.5.   Broileria mangokastikkeessa L, linssikastike L, täysjyväpasta ja persikka-paprikasalaatti

ma      22.5.   Lohikiusaus L / kasviskiusaus L ja värikäs kaali-maissisalaatti sekä punajuurisuikaleet
ti          23.5.   Juuressosekeitto L,G, sämpylä M, juusto L,G ja leikkele M,G välipalakeksi sekä mehu
ke        24.5.   Tarragonalainen broilerivuoka G, M / Quornvuoka ja porkkanaraaste
to        25.5.   Helatorstai
pe       26.5.   Kokkien yllätykselliset teokset

ma     29.5.   Kokkien parhaat tuotokset
ti         30.5.   Kalalasagnette L / Quornlasagnette L ja porkkanaraaste
ke       31.5.   Keittopäivä M,G, saaristolaislimppu L, mansikkakiisseli M,G ja kermavaahto L
to          1.6.   Jauhelihakiusaus M,G / kasviskiusaus M,G ja salaatti
pe         2.6.   Kebabpannu, riisi ja jäätelö

Hyvää kesälomaa!

 

 

 

 

 

 

M=maidoton L=laktoositon VL=vähälaktoosinen G=gluteeniton