Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063

 

Ruokalista

ma       2.10.    Chili Con Carne M / Chili Cin Carne M, riisi ja kaali-paprika-kurkkusalaatti
ti           3.10.    Nakkikeitto / nakkokeitto M,G, sämpylä M ja omenapaistos M ja vaniljakastike G
ke         4.10.    Uuniohrapuuro, mustikkakeitto M,G, kaurainen reikäleipä M, juusto L ja tuorepala
to         5.10.     Jauhelihalasagnette L / quorn-lasagnette L sekä kurkkulohkot ja punajuurisalaatti
pe        6.11.     Uunilohi M,G / kasvispihvit G, M, kuoripäälliset perunat, kastike M ja viinirypäle-maissisalaatti

ma       9.10.    Taco mausteinen jauheliha-perunalaatikko / soija-perunalaatikko M,G ja värikäs kaali-maissi-ananassalaatti
ti          10.10.   Kahden kalan kirkas kalakeitto G, M /  kikhernekeitto G, M, sämpylä M ja suklaakiisseli L,G
ke        11.10.   Kasvisrisotto G, M ja mozzarella-kukkakaali-mandariinisalaatti
to         12.10.   Nakkikiusaus L, G / kasvis-nakkikiusaus L,G kiinankaali-herne-tomaatti-salaatti ja etikkapunajuuret
pe        13.10.   Broileria mangokastikkeessa L / linssikastike L, täysjyväpasta ja persikka-paprikasalaatti

ma       16.10.  Tomaattinen jauhelihakastike / soijakastike M, kierrepasta ja marinoitu kaali-omena-kesäkurpitsasalaatti
ti          17.10.   Juuressosekeitto L,G, sämpylä M, raejuusto L,G ja omenakiisseli
ke        18.10.   Tarragonalainen broilerivuoka G, M / Quornvuoka ja porkkanaraaste
to         19.10.   Syysloma
pe        20.10.   Syysloma

 

 

 

 

 

 

 

 

M=maidoton L=laktoositon VL=vähälaktoosinen G=gluteeniton