Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063

 

Ruokalista

ma        14.8.      Tomaattinen jauhelihakastike / soijarouhekastike M, täysjyväpasta ja marinoitu kaali-omena-kesäkurpitsasalaatti
ti            15.8.      Kesäkeitto L,G, reissumies-kasvispizza L ja mansikka-vadelmakiisseli
ke          16.8.      Broilerimurekepihvit M / juurespihvit L,G, perunat, kermaviilikastike ja porkkanaraaste
to          17.8.      Lohikiusaus L/  quornkiusaus L sekä värikäs maissisalaatti ja punajuurisuikaleet
pe         18.8.      Possuwokki M,G / papuwokki, riisi ja tomaatti-kurkkusalaatti

ma        21.8.      Nakkikastike / soijanakkikastike M, muhennos ja kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti            22.8.      Kalamureke L / täytetyt kasvistortillat L, perunat, jukurttikastike L,G ja kevyt coleslaw-salaatti
ke          23.8.      Jauhelihakeitto M,G / soijarouhekeitto G, M, sämpylä M ja hedelmä-salaatti
to          24.8.      Pinaattiohukkaat L, perunat, kananmunakastike M, raejuustosalaatti L
pe         25.8.      Naudanlihakastike M / juustoinen kukkakaalivuoka L, ohrahelmi ja lehtisalaatti-kaali-mandariini-viinirypälesalaatti

ma        28.8.      Soijarouhe-linssilasagnette L ja lanttu-appelsiiniraaste
ti            29.8.      Pinaattikeitto L, keitetty kananmuna, karjalanpiirakka, juustoviipale L ja pannukakku sekä hillo
ke         30.8.      Jauheliha-perunasoselaatikko M,G / linssi-perunasoselaatikko M, G ja kaali-tomaatti-maissisalaatti
to          31.8.      Rapeat kalapalat M / juurespyörykät M, G, perunat, kermaviilikastike L ja paprika-hernesalaatti
pe           1.9.      Lindströminpihvit M,G / punajuuripihvit G, M, perunat, kastike, ja jäävuori-kurkku-melonisalaatti

 

 

 

 

 

 

 

 

M=maidoton L=laktoositon VL=vähälaktoosinen G=gluteeniton