Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Yhdeksän viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063

Ruokalista

ma          8.4. Broilerin jauhelihakastike M / Quorn-kastike M, kierrepasta ja kiinankaali-ananas-kurkkusalaatti
ti              9.4. Makkarakeitto M,G ruispala L ja hedelmäsalaatti
ke         10.4. Kasvis-papukroketti M,G,V, uuniperuna M,G, kermaviilikastike L,G, raejuusto L ja porkkanaraaste
to          11.4. Tonnikalalasagne L / mifu-lasagnette L ja salaattivalikoima
pe         12.4. Kananuggetit M / vegaaniset nuggetit M,V, moniviljariisi, karri-mangomajoneesi L,G ja salaatti

ma        15.4. Kirjolohipyörykät L,G / kasviskevätrulla K, kermaviilikastike L,G, höyrytetty parsakaali, porkkanaraaste sekä pehmeä leipä
ti            16.4. Kermainen broileri-maissikeitto L,G / maissi-paprikakeitto M, G, V ja sämpylä M,V
ke          17.4. Pyttipannu M,G,S / kasvis-pyttipannu M,G,K, keitetty kananmuna ja amerikka-tomaatti-kurkkusalaatti
to          18.4. Broilerin filee G,M / mausteinen vegenappi G,M,V, riisi, paprika-majoneesi M, salaatti ja mangovaahto L,G
pe         19.4. Pitkäperjantai

ma        22.4. 2. pääsiäispäivä
ti            23.4. Nakkikeitto M,G / soijanakkikeitto M,G,K, sämpylä M,V ja mehujää L,G
ke          24.4. Uuniohra-puuro, mansikkakeitto M,G,V, grahampiirakka L, juustoviipale L,G, ja tuorepala
to          25.4. Jauhelihalasagnette L / Quorn-lasagnette L ja porkkanaraaste
pe         26.4. Uunilohi M,G / kasvispihvit M,G,V, kuoripäälliset perunat, kastike ja viinirypäle-maissisalaatti

 

M= Maidoton

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille