Skip to main content

Ruokailu

Ruokaa omasta keittiöstä

Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.

Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.

Monipuolinen lounas

Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.

HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.

Ruokalista

ma    22.9.  Jauhelihakastike M / Muu-jauhiskastike M, Ka, V spagetti ja kurkku-paprikasalaatti
ti       23.9.  Kirkas lohikeitto M,G / herneproteiini-juureskeitto M, G, Ka, V sämpylä M,V ja juustoviipale L,G
ke     24.9.  Soijarouhelasagnette L, Ka ja kvinoa-mozzarella-salaatti L,G
to      25.9.  Nakkikiusaus L,G / kasvisnakkikiusaus L, G, Ka, porkkanaraaste ja etikkapunajuuri
pe     26.9.  Broileria mango-kermakastikkeessa L / papumix-kermakastike L, Ka, ohrahelmi ja tomaatti-kurkkusalaatti

ma    29.9.  Jauheliha-perunasoselaatikko M, G / mungpapu-perunasoselaatikko M, G,K a, V ja tomaatti-kurkkusalaatti
ti       30.9.  Juures-linssisosekeitto L, G, Ka, raejuusto L,G, sämpylä/tumma leipä M
ke      1.10.  Tarragonalainen broilerivuoka M, G / kaurajauhisvuoka M,G, salaattivalikoima ja sämpylä M
to      2.10.  Rapeat kalapalat M / kasvispihvi L, peruna, kermaviilikastike L, G ja salaatti
pe     3.10.  Nepalilainen broilerikastike L, G / nepalilainen kik-hernekastike L,G, riisi ja porkkana-jäävuori-ananassalaatti

ma    6.10.  Nakkikastike M, G /  kasvisnakkikastike M, G, Ka, V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti       7.10.  Jauhelihakeitto M,G, papumixkeitto M, G, Ka, V, saaristolaislimppu M,V ja juustoviipale G,L
ke      8.10. Porkkana-kvinoapyörykkä M, G, Ka, V peruna, Tzatziki-kastike L,G, tonnikalasalaatti
to      9.10.  Itämeren kalapihvit L,G,K / kasvispihvit halloumilla L, G, Ka, peruna, kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste
pe   10.10.  Broileri-nuudelivuoka M,K, papu-nuudelivuoka M, K, Ka ja salaatti

 

Muutokset mahdollisia.

 

L= Laktoositon

G= Gluteeniton

S= Sisältää sianlihaa

K= Sisältää kananmunaa

V= Käy vegaaneille

M=Maidoton

Ka=Käy kasvisruokailijoille