Ruokaa omasta keittiöstä
Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.
Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.
Monipuolinen lounas
Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.
Allergiat ja erikoisruokavaliot
Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.
HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.
Ruokalista
ma 22.9. Jauhelihakastike M / Muu-jauhiskastike M, Ka, V spagetti ja kurkku-paprikasalaatti
ti 23.9. Kirkas lohikeitto M,G / herneproteiini-juureskeitto M, G, Ka, V sämpylä M,V ja juustoviipale L,G
ke 24.9. Soijarouhelasagnette L, Ka ja kvinoa-mozzarella-salaatti L,G
to 25.9. Nakkikiusaus L,G / kasvisnakkikiusaus L, G, Ka, porkkanaraaste ja etikkapunajuuri
pe 26.9. Broileria mango-kermakastikkeessa L / papumix-kermakastike L, Ka, ohrahelmi ja tomaatti-kurkkusalaatti
ma 29.9. Jauheliha-perunasoselaatikko M, G / mungpapu-perunasoselaatikko M, G,K a, V ja tomaatti-kurkkusalaatti
ti 30.9. Juures-linssisosekeitto L, G, Ka, raejuusto L,G, sämpylä/tumma leipä M
ke 1.10. Tarragonalainen broilerivuoka M, G / kaurajauhisvuoka M,G, salaattivalikoima ja sämpylä M
to 2.10. Rapeat kalapalat M / kasvispihvi L, peruna, kermaviilikastike L, G ja salaatti
pe 3.10. Nepalilainen broilerikastike L, G / nepalilainen kik-hernekastike L,G, riisi ja porkkana-jäävuori-ananassalaatti
ma 6.10. Nakkikastike M, G / kasvisnakkikastike M, G, Ka, V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti 7.10. Jauhelihakeitto M,G, papumixkeitto M, G, Ka, V, saaristolaislimppu M,V ja juustoviipale G,L
ke 8.10. Porkkana-kvinoapyörykkä M, G, Ka, V peruna, Tzatziki-kastike L,G, tonnikalasalaatti
to 9.10. Itämeren kalapihvit L,G,K / kasvispihvit halloumilla L, G, Ka, peruna, kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste
pe 10.10. Broileri-nuudelivuoka M,K, papu-nuudelivuoka M, K, Ka ja salaatti
Muutokset mahdollisia.
L= Laktoositon
G= Gluteeniton
S= Sisältää sianlihaa
K= Sisältää kananmunaa
V= Käy vegaaneille
M=Maidoton
Ka=Käy kasvisruokailijoille