Ruokaa omasta keittiöstä
Kouluruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Raaka-aineet pyritään myös tilaamaan mahdollisimman läheltä. Ruoassa vältetään lisäaineita ja valmiita eineksiä käytetään mahdollisimman vähän.
Ruokalistaa kehitetään jatkuvasti kyselemällä oppilaiden mielipiteitä. Kuuden viikon kiertävään listaan pyritään löytämään lapsille maistuvat ateriat. Joka päivä tarjolla on kasvis- ja sekaruokavaihtoehdot.
Monipuolinen lounas
Koululounas sisältää pääruuan, salaatin tai muun tuorepalan, ruokajuoman sekä leivän ja levitteen. Noudatamme ruokaympyrän suosituksia ja huolehdimme että ruoka sisältää riittävästi proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Koululounas kattaa noin kolmasosan päivän energiantarpeesta, joten monipuolista aamiaista, päivällistä ja väli- ja iltapalaa ei sovi unohtaa.
Allergiat ja erikoisruokavaliot
Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan kunkin lapsen kohdalla erikseen.
HUOM! Ilmoitathan erityisruokavaliota noudattavan lapsen poissaolosta aamulla keittiöön soittamalla tai tekstiviestillä (lapsen nimi, luokka, erityisruokavalio ja poissaoloaika), emäntä Minna Ruusunen puh 050 314 2063.
Ruokalista
ma 6.10. Nakkikastike M, G / kasvisnakkikastike M, G, Ka, V, muhennos L,G, kiinankaali-tomaatti-kurkkusalaatti
ti 7.10. Jauhelihakeitto M,G, papumixkeitto M, G, Ka, V, saaristolaislimppu M,V ja juustoviipale G,L
ke 8.10. Porkkana-kvinoapyörykkä M, G, Ka, V peruna, Tzatziki-kastike L,G, tonnikalasalaatti
to 9.10. Itämeren kalapihvit L,G,K / kasvispihvit halloumilla L, G, Ka, peruna, kermaviilikastike L,G ja porkkanaraaste
pe 10.10. Broileri-nuudelivuoka M,K, papu-nuudelivuoka M, K, Ka ja salaatti
Syysloma 13. – 17.2.2025
ma 20.10. Quorn-lasagnette L, K, jäävuori-kurkku-hernesalaatti ja höyrytetty parsakaali
ti 21.10. Lihakeitto M,G / herneproteiinikeitto M, G, Ka, V ja siemensämpylä ja tumma leipä M
ke 22.10. Lihapullat M, G , S spagetti, kermaviilikastike L, G ja salaattivalikoima
to 23.10. Kalamureke L, G / muujauhispihvi M,G,Ka,V perunamuhennos L, G, kermaviilikastike L, G ja salaatti
pe 24.10. Kanakeitto M, G, sämpylä M, tumma leipä M ja juustoviipale L, G
ma 27.10. Jauhelihabolognese M / nyhtökaurabolognese M, V, Ka, V, spagetti ja vesimeloni-kurkku-kaalisalaatti
ti 28.10. Hernekeitto M, G, S / soijarouhe-hernekeitto M, G, Ka, V, sämpylä M ja tumma leipä M
ke 29.10. Kirjolohikiusaus L, G / kik-hernekiusaus L, G, ka ja jäävuori-tomaatti-kurkkusalaatti
to 30.10. Pyttipannu M,G, kasvis-pyttipannu M, G, Ka, V, keitetty kananmuna ja kiinankaali-mandariini-hernesalaatti
pe 31.10. Tonnikalalasagnette L / papumix-lasagnette L, Ka, porkkanaraaste ja höyrytetty parsakaali
Muutokset mahdollisia.
L= Laktoositon
G= Gluteeniton
K= Sisältää kananmunaa
V= Käy vegaaneille
M=Maidoton
Ka=Käy kasvisruokailijoille