Steiner-koulu

Steinerkoulussa opitaan samat asiat kuin peruskoulussakin, mutta eri tavalla ja osin eri järjestyksessä. Koulu on valtion rahoittama ja opetushallituksen perusopetuksen perusteet ovat myös steinerkoulujen opetussuunnitelman pohjana.

Steinerkoulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu, jonka opetussuunnitelma perustuu steinerpedagogisiin arvoihin ja ihmiskäsitykseen. Koululla on todistuksenanto-oikeus ja koulusta voi kirjoittaa ylioppilaaksi valtakunnallisissa ylioppilaskokeissa.

Steinerkoulu pyrkii auttamaan jokaista oppilasta löytämään omat ainutlaatuiset kykynsä ja vahvuutensa ja tuomaan ne esiin. Koulu antaa laaja-alaisen yleissivistyksen ja kehittää tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä empatiakykyä. Tavoitteena on herättää kiinnostus maailman ilmiöitä ja asioita kohtaan, eettisten arvojen ja ryhmätyökyvyn kehittäminen sekä itsenäisen ja luovan ajattelun tukeminen.

Steinerkoulussa on:

• laadukas, lapsilähtöinen steinerpedagoginen opetus
  • turvallinen ja tuttu kasvuympäristö: sama luokanopettaja 7-8 vuotta
  • monipuoliset taito- ja taideaineet
  • lapsen kehityksen mukaan etenevä opetus
  • laadukkaat opiskelumateriaalit