Kokemuksia

Tälle sivulle on koottu vanhempien  kokemuksia Turun steinerkoulusta:

Meillä on kaksi lasta Steinerissa ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Syitä on monen monta: varhainen kielikasvatus, koulu alkaa joka päivä samaan aikaan, draama- ja taidekasvatus sekä omassa koulussa valmistettu ruoka. Vanhempainiltoja järjestetään selvästi useammin kuin tavallisessa peruskoulussa ja tästä johtuen läheisempi suhde muihin vanhempiin ja opettajaan. Muutenkin koulu tuntuu inhimillisemmältä ja opettajat selvästi kiinnostuneemmilta omista oppilaistaan!

Sanna Rissanen Nurmi

Kaunis ympäristö, pehmeät arvot, lapsilähtöisyys ja elämänviisaus lähtökohtina opetukseen. Ei suorittaminen tai kilpailu, vaan luovuus, ilo ja yhteistyö.

Siri Karta Kaur Khalsa

Lapseni aloitti paikallisen Steinerpäiväkodin vanhempi-lapsi ryhmässä 1,5 -vuotiaana asuessamme Yhdysvalloissa, josta hän jatkoi 3-vuotiaana varsinaisen päiväkodin puolelle. Suomeen palatessamme viihdyimme Turun Steinerpäiväkodissa, Steinerpäiväkoti Pikku Tammessa. Nyt ensimmäisen koululuokan alkaessa Turun Steinerkoulu oli meille luonnollinen valinta. Perheellemme erityisen tärkeitä asioita Turun Steinerkoulussa ovat kokonaisvaltaisen oppimistavan ja kädentaitojen korostamisen ohella tilaisuus aloittaa kaksi vierasta kieltä heti ensimmäisellä luokalla sekä koulussa vietettävät, meille jo ulkomailla tutuiksi tulleet vuosijuhlat. Ekaluokan aloittaminen on pienille koulutulokkaille, ja meille vanhemmillekin, jännittävä uusi kokemus. Perheellämme on kuitenkin vahva luottamus Turun Steinerkoulun kansainväliseen pedagogiikkaan ja siihen että koulu antaa lapsellemme mahdollisuuden kasvaa rauhassa omaksi itsekseen.

Reeta Elena Valta

Tyttäremme aloittivat viime vuonna steinerin ekalla luokalla ja eskarissa. Kävin itse steinerin alaluokat ja halusin lapsenikin ehdottomasti samaan kouluun. Koulu on vastannut odotuksiamme. Käytännön perhe-elämää on helpottanut paljon se, että eskari on koulun yhteydessä ja että koulupäivät alkavat aina samaan aikaan. Myös koulun yhteydessä oleva iltapäiväkerho on erinomainen juttu. Normaalin peruskoulun käynyttä miestäni steinerkoulun pedagogiikka ja periaatteet epäilyttivät aluksi, mutta niihin tutustuttuaan hänkin on ollut hyvin tyytyväinen kouluvalintaamme. Yksi positiivisista yllätyksistä on ollut koulun oma keittiö ja sen tarjoaman ruoan taso. Lapsemme ovat olleet ruokaan paljon tyytyväisempiä kuin päiväkodissa.

Jenni-Maria Pajatsalo

Facebook-sivuiltamme voit lukea alumniemme kertomuksia omista opinnoistaan koulussamme ja sen jälkeen.